jueves, 3 de diciembre de 2015

Els virus informàtics

A aquells programes que són creats per tal de danyar ordinadors se'ls coneix sota el nom de virus. Aquests petits programes actuen sense el consentiment ni coneixement dels usuaris i el que fan és modificar el funcionament de les màquines , esborrar informació o arruïnar , consumir memòria , entre altres accions .


D'acord als danys que causen en els ordinadors , hi ha els següents tipus de virus :

-Els cucs: És un malware que resideix en la memòria de l'ordinador i es caracteritza per duplicar-se en ella , sense l'assistència d'un usuari. Consumeixen memòria del sistema en gran mesura.

-Cavall de Troia: Aquest virus s'amaga en un programa legítim que , a executar-lo, comença a danyar l'ordinador . Afecta la seguretat de la PC, deixant- indefensa i també capta dades que envia a altres llocs , com ara contrasenyes.

-Bomba lògica: S'activen després d'un fet puntual , com per exemple amb la combinació de certes tecles o bé en una data específica. Si aquest fet no es dóna , el virus romandrà ocult.

-Adware: Un adware és un programari que mostra anuncis. Els adware solen rastrejar el nostre ús de l'ordinador per mostrar publicitat que té a veure amb les nostres recerques en diferents cercadors o relacionats amb els llocs que visitem.

-Spyware: El spyware es tracta d'un programari espia que recopila informació d'un ordinador. Després d'obtenir les dades, els transmet a una entitat externa sense el coneixement o el consentiment del propietari de l'ordinador.

-Malware: Es tracta de codis dissenyats per ciberdelinqüents que tenen per objecte alterar el normal funcionament de l'ordinador , sense el permís o el coneixement de l'usuari . Aquest tipus de virus poden destruir arxius del disc dur o corrompre els arxius que tenim albergats amb dades invàlids .
-Backdoors: És una seqüència especial dintre del codi de programació , mitjançant la qual es poden evitar els sistemes de seguretat de l'algorisme ( autenticació ) per accedir al sistema.

-Screenlogger: El Screenlogger és capaç de detectar i emmagatzemar les pulsacions que l'usuari ha realitzat sobre la pantalla i de saber on s'ha realitzat la pulsació i en quin context s'ha fet, és a dir , en què aplicació s'ha realitzat.

-Keylogger: derivat de l'anglès: key (tecla) i logger (registrador); 'registrador de tecles', és un tipus de programari o un dispositiu maquinari específic que s'encarrega de registrar les pulsacions que es realitzen en el teclat , per a posteriorment memoritzar en un fitxer o enviar-les a través d'internet.

-Bug: Comunament conegut com a bug (bitxo) , és un error en un programa d'ordinador o sistema de programari que desencadena un resultat no desitjat.

-Rootkits: Un rootkit permet un accés de privilegi continu a un ordinador però que manté la seva presència activament oculta al control dels administradors al corrompre el funcionament normal del sistema operatiu o d'altres aplicacions.

0 comentarios:

Publicar un comentario

Comptador visites

Free-counter-plus.com

Moodle Altafulla

Publicacions populars

Publicacions recents

Publicacions recents
Con la tecnología de Blogger.

Mapa

Visitants en línia